Гість (Телекоммуникации / Связь)
2014-11-30 22:01:12     
Працювала там декілька місяців - пішла згодом, не витримала. Недоліки є і їх набагато більше, ніж позитиву, на жаль. Працювала оператором на РОЗЕТЦІ, отже:
1.З\п - перша зарплатня була 40 (!) грн, потім виявилося, що це за три дні попереднього місяця. На співбесіді обіцяли, що оплатять 2 тижні стажування - обманули, ніхто нічого не оплатив. За перший місяць роботи отримала. 1100 грн
2. Графік. Так, він дійсно "гнучкий" - але тобі можуть і поставити такий, який вважають за потрібне, якщо ти не обгрунтуеш, чому саме такий тобі треба. Було сказано на тренінгу, що можна працювати по 6 годин - я буда згодна за шість годин отримувати навіть ту мінімалку, бо я студент і мені потрібно роботу поєднувати з навчанням - коли я по ставила собі графік по 6 годин - до мене 2 рази (!) перезвонили і спитали, "А з чим це пов'язано?". Отак.
До речі, працювати потрібно по 6 днів на тиждень, це якщо на 6-8 годин виходити, а от якщо ти (не дай Господи) хочеш 2 вихідних - мусиш робити зміни хоча б по 10 годин.
За тих декілька місяців я бачила тільки: дім, робота,інколи універ. За один вихідний потрібно було купити їсти, щось приготувати, переробити хатню роботу і т.д. Я мріяла по відпочинок з друзями і похід в кіно. (Я не їзжджу додому щовихідних і готую собі сама).
3. Колектив. Так, колектив складається з самої лише молоді(середній вік по аделіні = 23,5 роки) - ніхто не викаблучується і всі між собою нормально спілкуються, допомогають порадами. Супервізори також непогано ставляться до своїх підлеглих (але не без виродків, звичайно).Проте є одне АЛЕ - ненормативна лексика. ВСІ без виключення там лаються, про себе, на клієнтів (в основному) - стільки матюків ллється зі всіх сторін, що просто в'януть вуха. Я розумію,що робота нервова, проте хоч трохи треба контролювати! Слухати співробітників інколи просто було неможливо.
4. Перерви. Ооо, це взагалі вразливе місце. Так, ти маєш годину перерви, як і всі білі люди на звичайних роботах. АЛЕ ти мусиш розбити її на відрізки (по 20,10, 15 або 5 хв) бо не маєш права вийти на всю годину - максимум на 20 хвилин! І ще є окремі нюанси: якщо 7 людей вже стоїть на перерві - ти не маєш права стати! І хоч ти там загнися...(щоб вийти до вбиральні, то також маєш стати на перерву).
5.Сервіс. Так, є обладнана кухня і кімната відпочинку, де можна посидіти на дивані, подивитися телевізор, випити чаю, розігріти свою їжу в мікрохвильовці. Прибиральниці постійно тримають на контролі чистоту, є додатковий кран з фільтрованою водою. У вільному доступі чай(в пакетиках), кава(заварна, середнього гатунку) та цукор, а також одноразові стаканчики і палички для кави. Два холодильники, та ящики для посуду. АЛЕ на задоволення перервою ти маєш тільки 20 хв. - робіть собі аналіз, що зможети встигнути. Я встигала, поїсти, сходити, до вбиральні, покурити, зробити чаю і трохи поговорити з колегою - і це все бігом, подивляючись на годинник.
5.Забезпечення. За оператором дійсно нема закріпленого місця. Окремі кадри пишуть на листку "зайнято" і так собі резервують місця. Але і попри це можеш прийти і твоє місце буде зайняте. клієнти часто скаржаться, що їм погано чутно тебе. Крісло часто може попастися поламане, без ніжки і т.д. Часто "вилітає" база - але то, скоріше, свято і ти мусиш сидіти на своєму місці і нікуди не сіпнутися, допоки не вирішиться проблема. У офісі дуже тепло, просто спека, проийшовши з вулиці в 25+ градусів - мусиш переодягатися.
6. Попри все це ти постійно повинен "самовдосконалюватися" - тобто читати інформацію про ті чи інші товари, комплектацію, бо твоя задача - "впарити" людям додатковий товар (від цього, також залежить твоя зарплатня), до телефону - карту пам'яті, до ноутбуку - сумку і т.д. І все це ти маєш робоити швидко,бо твій час - твої гроші. Так, ти маєш прийти з роботи додому і надалі самовдосконалювати свою роботу.
7. Карта якості. Один раз мені зняли бали за те, що я привіталася "Добрий день", а не "Доброго дня". (Кажу всім, хто не знав: казати правильно "Доброго ранку" і "Доброго вечора", але "Добрий день"! - цікавилася у тлумачному словнику навмисне!!!), потім помилки"замало слів ввічливості" або "забагато слів ввічливості в розмові" - знімали бали за все, що "не так" було сказано. Карта якості, ясно, також спливаю на зарплатню.
Отака робота, откий кол-центр. Висновки робіть самостійно.

6

6



4.