Руководство ООО Фармлинк (Руководители отделов)
2013-09-10 13:47:02     

ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ

 «ФАРМЛІНК»

 

Вих. № 166 від 10.09.2013

Шановний адміністратор, на вашому веб - ресурсі постійно публікується неправдива інформація, яка паплюжить честь та гідність гр. Лисової Наталі Валентинівни, а також паплюжить ділову репутацію ТОВ «Фармлінк». Дана інформація не має жодного доказового підтвердження тих фактів та діянь, які наведені в опублікованих статтях.

Відповідно до ст.3 Конституції України, Людина, її життя і здоров'я, честь і гідність, недоторканність і безпека визнаються в Україні найвищою соціальною цінністю.

Згідно з ст. 299 Цивільного Кодексу України Фізична  особа  має право на недоторканність своєї ділової репутації. Фізична особа може звернутися до суду з позовом про захист своєї ділової репутації.

Аналізуючи ст. 201 та ст. 1116 ЦК України також, можна зробити висновок, що ділова репутація є немайновим благом, отже охороняється чинним законодавством України. У разі наявності порушень, юридична особа має право вимагати відшкодування матеріальної та моральної шкоди за приниження її ділової репутації.

Згідно ч. 3 ст. 386 ЦК України, власник, права якого порушені, має право на відшкодування завданої йому майнової та моральної шкоди.

Відповідно до Постанови пленуму Верховного Суду України № 1 від 27.02.2009 р. «Про судову практику у справах про захист гідності честі фізичної особи, а також ділової репутації фізичної та юридичної» належним відповідачем у разі поширення оспорюваної інформації в мережі Інтернет є автор відповідного інформаційного матеріалу та власник веб-сайта, особи яких позивач повинен установити та зазначити в позовній заяві (пункт 2 частини другої статті 119 ЦПК).

Якщо автор поширеної інформації невідомий або його особу та/чи місце проживання (місцезнаходження) неможливо встановити, а також коли інформація є анонімною і доступ до сайта — вільним, належним відповідачем є власник веб-сайта, на якому розміщено зазначений інформаційний матеріал, оскільки саме він створив технологічну можливість та умови для поширення недостовірної інформації.

Дані про власника веб-сайта можуть бути витребувані відповідно до положень ЦПК в адміністратора системи реєстрації та обліку доменних назв та адреси українського сегмента мережі Інтернет.

Тому, для уникнення подальших непорозумінь та судових позовів прошу Вас вжити заходів, щодо видалення даної інформації з вашого інтернат сайту та в подальшому слідкувати за інформацією яка оприлюднюється на Вашому веб -ресурсі.

З повагою гр. Лисова Наталя Валентинівна та керівництво ТОВ «Фармлінк».