Гость (Экономисты)
2015-02-24 07:23:31     
"Наразі ця організація офіційно шукає "адміністратора офісу", на цю посаду я відгукнулася. У день стажування мене відвели до "інструктора", молодії дівчини, що хамовато видала роздруковані папірці зі словами - все переписати, вивчити, потім буде тест.

Я сиділа напроти неї за столом, навкруги було ще декілька таких "робоичх місць" - роздруківки номерів та імен осіб, їх посад, мобільний, блокнот для запису "оброблених" людей, сум.

ПРО ЗАРПЛАТУ

Приміщення зняте на швидкоруч. Усі одночасно дзвонять і "бомблять" людей за наданими номерами. Всі знаходяться у одній кімнаті, тому я мала змогу почути, як працюють "волонтери". Потрібно сказати, що у цій конторі, як виявилось, сама лиш ставка 4000 плюс 10 процентів від суми пожертви. У роздруківках, що їх дали завчити прописані положення - орієнтування на результат - змусити людину заплатити "тут і зараз".

ЯКІ МЕТОДИ ВИМАНЮВАННЯ ГРОШЕЙ

Передбачені досить таки хамовиті відповіді на можливі реакції: якщо кажуть, нема коштів - відповідь "я ж вас прошу невелику суму, прості люди допомагають, а ви.." або"я можу і почекати, а ось глухі дітки ні" тощо. Спочатку БФ орієнтувався на глухих дітках, а тепер і на АТО (це зара!з гаряча ж тема), для вивчення напам'ять також надавалась слізлива історія про збір коштів для глухої дівчинки - його також вимагалось занотувати і вивчити. Все по схемі. Але наразі всі "працювали" , просячи кошти на АТО. Дзвонили одночасно, але історії були різні, під кожного, кому дзвонять, щоб перерахували кошти вже і сьогодні.

Для цього розповідали або що машина вже стоїть і не вистачає лише вашої тисячі гривень, інша дівчина розповідала про інші суми, але також конче необхідно було сьогодні перерахували.

Ніяка машина тим часом не готувалась до виїзду в АТО. Один з "волонтерів", чиї манери були схожі на бандита з 90х, почав саме так і розмовляти з потенційним благодійником - напосідати, кажучи, що якщо там у них зараз нема світла (так йому пояснив бухгалтер, чому не може вже кинути гроші на рахунок), то нехай не поліниться піде сам до свого банку і зробить усе самотужки, сьогодні ж.

ПРО ХАМСТВО ТИМ, ХТО ВІДМОВЛЯЄТЬСЯ

Коли на іншому кінці дроту бухгалтер не згодився бігти посеред робочого дня до банку, "волонтер" кинув слухавку і обклав його матом.

Так само обматюкала іншу людину інструктор Вікторія після того, як ця людина відповіла, що замість перерахування коштів до БФ, вже відправила гуманітарну допомогу.

Інший потенційний благодійник забажав сам приїхати і переконатись у наявності тієї допомоги, що про неї розповідали.

ПРО ДОКУМЕНТИ

Робітники благодійного фонду не могли не погодитись, але і показати нічого не мали. Тому при мені ж обговорювали "стратегію": усі документи роздрукувати (у них було декілька накладних про передачу певних речей підрозділу №12, які вони висилали усім підряд як доказ, адже люди між собою незнайомі і не можуть перевірити, що куплено на 2000 , а зібрано у 10 раз більше), печаті поставили, вийти (але не впускати) до людини, сказати, що усі продукти на складі або вже у дорозі (або що самі придумають доцільного), і головне при цьому, поводитись "бойко, грудь колесом".

Тим часом я усе це слухала і не могла повірити, що реальність, не переписуючи, звісно, безглузді історію та відповіді із роздруківок (виявилось на справі їм потрібна ще одна людина для продзвону,).

Мені, у хамовитих виразах, повідомили, що потрібно, як всі записати і вивчити, а не запитувати, оскільки я почала ставити питання, що власне тут за бізнес розгортається? Після того, як я сказала про мої сумніви, про їхню діяльність - благодійна, мене виставили за двері, кинувши, що у них є своє внутрішнє СБУ (тобто їм нічого боятись).

ПРО САМ ФОНД «НЕБАЙДУЖІ СЕРЦЯ» І ВІДГУКИ

Вже повернувшись, я порилась у інтернеті і знайшла масу гнівних відгуків щодо "шахраїв з фонду Небайдужі серця" (раніше він мав ще назву "Оживи мрію") як з боку тих, хто також приходив до них як роботодавців, так і з боку тих, до кого цей фонд дзвонив з вимогою грошей.

Якби я одразу перевірила, то і не йшла в те логово. Якби усі люди, до яких вони дзвонять перевіряли їх, то не ставали б їх жертвами. Але багато, хто проглядає опісля. Коли пізно.

Будь ласка, розповсюджуйте цю інформацію, що люди мали змогу взнати про них наперед! Допомагайте інвалідам, стражденим, солдатам у АТО через перевірені справжні фонди, або напряму!

Друзі, прошу зробити максимальний репост, адже поширення інформації може спасти кошти багатьох свідомих громадян і не дати наживитись пройдисвітам.

Річ у тім, що, так званий, благодійний фон "НЕБАЙДУЖІ СЕРЦЯ" активно телефонує людям, начебто щоб отримати кошти на допомогу то глухим діткам, то (зараз це актуально)солдатам в АТО. Їм підходять лише кошти. Якщо людина пропонує , або відповідає, що вже здійснила, гуманітарну допомогу, вони кидають слухавку і криють матом. Адже ці кошти вони збирають у власні кишені.

Наступним логічним кроком буде перевірка правоохоронцями діяльності "благодійників". Будемо чекати результату. Якщо хочете допомогти, робіть це через реальних волонтерів.

На сайті є кілька звітів про роботу. Вчитайтесь в них. В одному - 125 пар зимових берців вітчизняного виробництва, в іншому 40 комплектів термобілизни і ще дещо. А тепер зрівняйте суму, яку просять з однієї (!) людини і сумарну вартість допомоги, офіційно наданої. А тепер помножте це на сумарну кількість дзвінків в день і кількість працівників одного такого "фонду". Чи не схожі показні акти на прикриття. В мережі чимало відгуків про цей та подібний фонди, читайте уважно. Я жодного разу не чув, щоб люди, які реально допомагають хлопцям з АТО - наприклад, Армія SOS, Крила Фенікса, Твоя допомога армії, Народний тил, місцеві волинські волонтери подібним чином залучали кошти, але при цьому обсяг їх роботи значно більший. Тому будьте обережні.