Роса (Руководители отделов)
2015-03-09 22:54:50     

Громадський проект «Стоп-шахрай» продовжує моніторинг сумнівної діяльності псевдо-благодійного фонду Небайдужі серця (БФ Небайдужі серДця, Неравнодушные сердца - клон МБФ Оживи мрію, Оживи мечту, МБФ Допоможемо дітям разом).

Через резонансні відгуки про шахрайство фонду, зараз вони представляються працівниками - чиновниками державних структур і просять допомоги для АТО вже і зараз. Нібито готова машина до відправки в зону АТО, проте невистачає ще коштів для дозакупки берців та пального. І така ситуація у них виникає щоденно…

Держструктури такими «благодійними» обдзвонами не займається, варто зателефонувати в міністерство чи відомство, і ви про це дізнаєтесь.

Очевидною є суцільна брехня від «Небайдужих сердець», яку їхні представники розповсюджують мережею Інтернет.

Цікаво, як щойно створений фонд Небайдужі серДця зміг ощасливити мільйони людей, а у звітах на їхньому сайті можна по пальцях порахувати фейкові акти прийому-передачі допомоги.

Підробка одразу ж помітна невідповідністю підпорядкування батальйонів Луганськ-1 та Торнадо. Жоден з них не належить Луганському МВС, але на підроблених у Фотошопі печатках горе-благодійники таки «прописали» їх в Луганську.

Разом з цим в документах БФ Небайдужі серця вказані нереальні мобільні телефони нібито командирів з АТО, які насправді належать підставним особам, що вішають локшину на вуха людям.

До речі, БФ Небайдужі серця і МБФ Оживи мрію дійсно є клонами, у цьому можна переконатися вивчивши на їхніх сайтах акти прийому-передачі допомоги однаковим силовикам АТО, та світлини, у яких позує один і той же чи то волонтер, чи то чоловік, який взяв потримати мішок з допомогою при розвантаженні з машини.

Відомо, що БФ Небайдужі серця (БФ Небайдужі серДця, Неравнодушные сердца - клон МБФ Оживи мрію, Оживи мечту, МБФ Допоможемо дітям разом) раніше тримали «на гачку» глухих діток, щоб на них набити кишені. Просили гроші на слухові апарати, вказуючи прізвища діточок, які вже мають ці приладдя, і ця допомога поступала не від «Небайдужих сердець». Тепер за їхніми словами інша кон'юнктура, тому перепрофілювалися заробляти на війні.

Про заробіток працівників фонду, які до речі працюють нелегально, можна дізнатись на сайтах про роботу, зарплата оператора Call-centre від 4000, соціальний пакет, плюс 10 відсотків від видуреної та отриманої суми.

Цікавим є пункт у анкеті, яку потрібно заповнити при влаштуванні на роботу, - «Чи готові ви до зустрічі з правоохоронними органами?».

Допомагайте, але не шахраям!