Гость (Экономисты)
2015-06-06 22:19:33     
Фонд «Небайдужі серця» утворився порівняно нещодавно, через те, що недобросовісна діяльність попереднього фонду під назвою «Оживи мрію» була очевидна. Змінюючи назву на «Небайдужі серДця», (зауважте, слово «серця» у них з літерою «Д» насправді), псевдо-благодійники-клони не втомлюються через своїх операторів Call-центру пробивати на сльозу довірливих громадян на фейковій інформації.
Усі звіти так званого благодійного фонду – звичайний фотошоп, сума допомоги, яка надійшла в АТО під великим сумнівом, оскільки у документах номери телефонів нібито командирів батальйонів з АТО, належать підставним особам, що не мають ніякого відношення до збройних сил чи добровольчих підрозділів. Це неважко перевірити кожному, провівши власні розслідування.
Насторожує те, що «Небайдужі серця» просять перерахувати на номер банківської картки, а не на офіційний рахунок фонду. Відтак правоохоронним органам буде важко зібрати до купи надприбутки цієї контори.
Разом з цим працівники фонду «Небайдужі сердця» працюють нелегально, про це можна дізнатись по численних відгуках, розміщених в Інтернеті.
Річ у тім, що, так званий, благодійний фон “НЕБАЙДУЖІ СЕРЦЯ” активно телефонує людям, начебто щоб отримати кошти на допомогу то глухим діткам, то(зараз це актуально) солдатам в АТО. Їм підходять лише кошти. Якщо людина пропонує , або відповідає, що вже здійснила, гуманітарну допомогу, вони кидають трубку и криють матом. Адже ці кошти вони збирають у власні кишені, канючачи, розповідаючи слізливі усторії, брешучи і навіть вимагаючи на манер “бізнесменів” 90-х. У них все підготовлено, щоб замилити очі – кипа документів з печатками, що їх сують, якщо людина бажає перевірити їх роботу, а от продукти і допогу, на яку вони наче збирають солдатам, показати не можуть, тому для цього історії – “на складі” або “машина щойно відїхала”. Є декілька доків, що підтверджують одноразову передачу якоїсь допомоги. Наприклад, 50 пар взуття. Цю єдину накладну вони відсилають сотням організаціям у якості підтвердження, хоча коштів зібрано у десят раз більше. Всі вони йдуть їм у кармани.
Ось про що розповідають очевидці діяльності БФ «Небайдужі серця»: «Дзвінок. Жінка представляється фондом “Небайдужі серця”. Збирають допомогу для батальйону Луганськ-1. І, навіть, присилає відповідні документи. Все б добре, якби документ не був підроблений.
Перше, що насторожило це те, що батальйон Луганськ-1 підпорядковується ГУ МВС України в Дніпропетровській області, а не в Луганській. І з яких це пір у МВС мобільний номер.
Друге – командира звати Вітко Артем, так що ініціал “О.” не підходить, як не крути. Викликала сумнів і гербова печатка в підпорядкованої структури.
Мама потім вияснила, що цей фонд під іншою назвою належав одному ляшківцю. Тепер, систематично міняючи назви, вони пропонують роботу людям, яка полягає в обдзвонюванні “клієнтів” за 5000 грн. +10 відсотків від того, що скине на картку людина, яка виявить бажання “допомогти” батальйону.»
Вони телефонують на всі наявні номери особи (робочі та домашні), на мейли і по кілька разів на день, вимагаючи немалі суми. З точно відомого мені випадку вимагали (саме вимагали) 3 500 грн нібито на підтримку АТО і батальйону “Луганськ 1″ зокрема. Що цікаво, кожній особі, яку “опрацьовують” скидають пакет документів, серед яких, окрім всіх офіційних даних про організацію, знаходяться акти про допомогу батальйону “Луганськ 1″. Сумарно це кілька сотень консерв, термобілизна та шкарпетки, приклад додаю.
На сайті є кілька звітів про роботу. Вчитайтесь в них. В одному – 125 пар зимових берців вітчизняного виробництва, в іншому 40 комплектів термобілизни і ще дещо. А тепер зрівняйте суму, яку просять з однієї (!) людини і сумарну вартість допомоги, офіційно наданої. А тепер помножте це на сумарну кількість дзвінків в день і кількість працівників одного такого “фонду”. Чи не схожі показні акти на прикриття?
Оскільки нав’язливий фонд розповідав, що збирає немалі суми на батальйон “Луганськ 1″, ми зв’язались з командиром цього батальйону Артем Вітко. Коли він зателефонував працівникам “фонду” як звичайний жертводавець і попросив контакту з представниками батальйону, його вивели на абсолютно сторонню батальйону людину, що розповідала “казки”. Наступним логічним кроком буде перевірка правоохоронцями діяльності “благодійників”. Будемо чекати результату. Якщо хочете допомогти, робіть це через реальних волонтерів.