Гость (Экономисты)
2015-06-08 17:37:47     
Телеканал "24" викрив нечистих на руку благодійників і просить правоохоронців покарати злочинців
http://24tv.ua/news/showNews.do?telekanal_24_vikriv_nechistih_na_ruku_blagodiynikiv_i_prosit_pravoohorontsiv_pokarati_zlochintsiv&objectId=576568&tag=ukrayina

Телеканал новин "24" у своєму сюжеті викрив псевдо-благодійну організацію "Небайдужі серця", яка прикриваючись благими намірами допомоги воякам, виманювала гроші у довірливих громадян.
За результатами власного журналістського розслідування Володимир Рунець, журналіст телеканалу "24", написав заяву до правоохоронних органів із проханням дати оцінку діяльності цієї організації.
Ось відео-доказ https://www.youtube.com/watch?v=_KHcnqq9GCE
Натомість, як стало відомо редакції "24" з власних джерел, так звані "Небайдужі серця" і далі продовжують свої махінації і розбудовують цілу мережу по збору коштів, використовуючи різні назви для своїх організацій, і цим самим порушують закон і нівелюють роботу тисяч справжніх волонтерів.
Телеканал новин "24" звертається до правоохоронних органів — розберіться у цій справі і покарайте злочинців! Ми зі свого боку готові всіляко сприяти розслідуванню.
Джерело: Телеканал новин "24"
Теги: Політика, Волонтери, скандал, Розслідування, благочинність

Як "благодійні фонди" здирають гроші з українців

http://24tv.ua/ukrayina/yak_blagodiyni_fondi_zdirayut_groshi_z_ukrayintsiv/n574295

Війна на Сході кардинально змінила українців. Тепер Україна займає перші місця у світі зі збору коштів для допомоги як військовим та вимушеним переселенцям, так і всім, хто потребує допомоги. Але для декого війна — непоганий шанс заробити грошей.

Підозра БФ "Небайдужі серця" у шахрайстві
Повідомлення про нечистих на руку волонтерів і благодійників щодня з’являються у ЗМІ. До редакції Телеканалу новин "24" звернулися глядачі і попросили перевірити один з фондів, який допомагає АТО. Мовляв, є дані, що представники організації збагачуються за рахунок допомоги небайдужих.
До того ж, методи, якими добродії користуються, аби збирати кошти, викликають багато запитань. Щоби розібратися у ситуації, в офіс фонду ми запустили інсайдера, який пропрацював там тиждень. І були вражені результатом його роботи.
Благодійний фонд із промовистою назвою "Небайдужі серця" начебто допомагає і хворим дітям, і бійцям, які захищають нашу країну на Сході. Про що на офіційному сайті організації свідчать численні фото та звіти. Та реальна діяльність фонду дуже схожа на звичайне шахрайство.
Шпигуни у фонді
Нам погодилася допомогти Київська самооборона. Одна з активісток — Леся Шеповалова влаштувалася до фонду на роботу. На практиці офіс-менеджер БФ "Небайдужі серця" має функції оператора call-центру.
Завдання Лесі — обдзвонювати підприємства та простих людей, здебільшого в селах, і просити в них гроші для благодійних цілей. Аби легенда, яку згодовують людям, звучала переконливіше, новачку дають цілий стос пам’яток та інструкцій, які треба вручну переписати і вивчити.
Прихованою камерою дівчині вдалося відзняти всю "кухню" волонтерської організації зсередини. На записі ввічливі молоді люди представляються своїм співрозмовникам за ім’ям та по-батькові, після чого розповідають заздалегідь вивчену історію.
У батальйоні "Торнадо" підтвердили, що БФ "Небайдужі серця" їм допомагає, але легенду спростували. Щоправда, яку саме допомогу привозять і в якій кількості, журналістам не розповіли. Представники call-центру у розмові з людьми прикриваються Міністерством оборони.
Прикриття Міністерством оборони
У Міністерстві оборони не знають про діяльність БФ "Небайдужі серця". Окрім цього, батальйон із такою назвою не входить до Збройних сил України, а підпорядковується іншому відомству. Разом із самооборонівцями журналісти Телеканалу новин "24" завітали до call-центру. Але розмовляти працівники офісу відмовились і втекли через задні двері.
Благодійники намагалися переконати, що їхні працівники працюють на безоплатній основі. Поки працівники поспіхом намагалися втекти з офісу, їхні "ватажки" викликали міліцію. Та лише за час перебування журналістів у приміщенні фонду на співбесіду прийшли три дівчини. Одна з них розповіла, які умови праці їй обіцяли горе-роботодавці.
Коли на місце прибули правоохоронці, журналісти написали заяву з проханням розібратися у діяльності Благодійного фонду "Небайдужі серця" і з’ясувати, скільки грошей зібрали їхні чи то "волонтери", чи то штатні працівники.