Гость (Экономисты)
2015-08-05 11:19:17     

Волонтерство опановує нові напрямки. У Європі багато бажаючих допомогти Україні предметами невійськового призначення. Тож допоки держава ще тільки думає як налагодити отримання благодійної допомоги лікарнями та школами, волонтерська спільнота вже активно налагоджує контакти і власними зусиллями покращує стан бюджетних установ. Причому не лише в зоні АТО.

Сподіваюся нормою стане, коли між останньою і наступною поїздкою на передову, волонтерські середовища використають можливість допомогти реалізувати соціальний проект. Всі ми добре знаємо за яким принципом в нас фінансується освіта чи медицина, особливо тяжко справа йде в оновленні матеріальної бази…

Такі речі як меблі чи медичне устаткування, якщо і закупляються за державний кошт, то до закладів районного рівня вони, найчастіше, не доходять.

Тож на минулому тижні нам, активістам волонтерської групи від Народної Самооборони Львівщини вдалося вирішити вкрай важливе питання, навіть два.

По-перше, - допомогти нашим друзям – волонтерам – Балашовій Тетяні і Терещуку Ростиславу - у транспортуванні на територію Львівщини медичних меблів для дитячої лікарні в м.Лисичанськ, як планувалось спочатку...

Спільними зусиллями волонтерських середовищ Львова та Києва, функціональні медичні ліжка, матраци, приліжкові столики, стільці, лікарські кушетки, торшери і ще багато того, чого дуже потребує Лисичанська дитяча лікарня, вдалось віднайти в Німеччині. Переговори щодо передачі меблів для українських медичних закладів, українські волонтери вели з керівником німецької клініки Ріхардом Тюпфером. В цьому допомагала наша співгромадянка Оксана Лабач, яка зараз мешкає у Німеччині. Також на українській стороні підтримала цю благодійну акцію Оксана Сухорукова - виконавчий директор благодійного фонду «СВОЇ» в Києві, яка посприяла в оформленні всіх необхідних документів щодо розмитнення та вирішення всіх питань, пов’язаних з легальністю ввезення вантажу на Україну.

По-друге, меблів виявилося значно більше... Тут, я теж сказав своє слово і разом з Бродівським міським головою Анатолієм Белеєм нам вдалось організувати додаткову фуру, котра й привезла добротні меблі, а це 40 комплектів (ліжко, матрац, приліжковий столик, стілець), тумби, кушетки до Бродівської районної лікарні.

Попередньо, ми вже узгодили з головним лікарем районної лікарні Іваном Бецем, що меблі будуть оновленні в одному із відділень лікарні і послужать для швидкого одужання пацієнтів.

Так що вже незабаром - терапевтичне відділення Бродівської центральної районної лікарні буде укомплектоване добротними сучасними меблями.

Проте, волонтерська допомога на цьому не завершується. Сподіваюся, німецька сторона підтвердить свою зацікавленість, і... Не будемо забігати вперед - час покаже.