Проекта Налогового кодекса в газетах нет

Предыдущая новость Следующая новость

Проект Налогового кодекса Украины не будет опубликован в "Урядовом курьере" вплоть до момента его утверждения. Такое мнение озвучил корреспонденту Openbiz источник, близкий к компании "KM Partners", через которую работающие в Украине фирмы собирались подавать премьер-министру Азарову свои предложения по корректировке текста документа. "Но Азарову невыгодны эти правки. Вы знаете, что их было пять тысяч до того, как премьер пообещал публикацию проекта в "Урядовом курьере", то есть в официальном издании. Так вот 4 тыс. 700 правок выбросили. Но если в таком виде новый Налоговый кодекс будет утвержден, то компании с иностранным капиталом будут вынуждены уйти в оффшор, а украинские не смогут работать в стране", - считает источник. Напомним, что в июле Николай Азаров призвал бизнес вносить свои правки в проект Налогового кодекса, который будет, по словам премьера, опубликован в газете "Урядовый курьер".

Источник: openbiz.com.ua

Комментарии

konsyltacii

Складайте власну думку про проект Податкового Кодексу, використовуючи офіційний текст.
 
Верховна Рада України 7.09.2010 р. проголосувала за відміну прийнятого в першому читанні проекту Податкового кодексу з дорученням Кабінету Міністрів України подати до парламенту новий проект Податкового кодексу з урахуванням результатів всенародного обговорення.
 
http://gska2.rada.gov.ua/pls/zweb_n/webproc4_1?id=&pf3511=38466 
 
Прочитати пропонований проект  Податкового Кодексу України можна було на сайті Верховної Ради:
 
http://gska2.rada.gov.ua/pls/zweb_n/webproc4_1?id=&pf3511=37984
 
на сайті газети "Урядовий кур'єр":
http://www.ukurier.gov.ua/index.php?articl=1&id=13696
 
Отже, чекаємо повного офіційного тексту нового Проекту Податкового Кодексу з розумним урахуванням результатів всенародного обговорення.
 
В цілому, пропонований раніше проект Податкового Кодексу був непоганий, якщо будуть враховані декілька зухвалих нарікання моментів: враховані розумні зауваження по розширенню списку дозволених платникам єдиного податку видів діяльності, вивірені статті проекту на відповідність з кореспондуючими нормами права, спрощені питання взаємин платників податків з контролюючими органами, змінена нумерація статей проекту Податкового Кодексу України і т.д.
 
Пропонована раніше нумерація статей в кожному розділі і главі кожного разу спочатку замість єдиної нумерації постатейно спочатку і до кінця Кодексу з розбиттям на розділи і глави - незручна в застосуванні, на мою думку, оскільки замість посилання на конкретну статтю вимагається вказати ще і розділ, і главу. Загалом, хтось додумався внести плутанину і в проекті Кодексу виявилося повно однакових номерів статей, рознесених, проте, по різним розділам і главам. Подивитеся самі..
 
Що можна розуміти під побажанням спрощення взаємин платників податків з контролюючими органами?
 
Таке враження, що розробники проекту Податкового Кодексу не бувають в податкових та ін. і не знають які там черги і нервування під час здачі звітності…
 
Побажання:
 
- здача звітності не частіше раз на квартал для усіх суб'єктів підприємницької діяльності  із створенням простої і зрозумілої системи звітності за принципом "єдиного вікна" без збільшення існуючих податків;
 
- рішення питання з наріканнями з приводу ПДВ;
 
- створення режиму звітності, при якому в податкових та ін. будуть відсутні черги, які тільки створюють взаємне нервування і ведуть тільки до марних витрат часу. Вірогідно, контролюючі органи повинні в простому і зрозумілому режимі "єдиного вікна" приймати звітність, проводити перевірки рідко, не порушуючи   діяльність особи, що перевіряється, і застосовувати санкції тільки за реальні порушення.
 
Реальні механізми як це здійснити, враховуючи реальний стан речей, є.
 
Інше питання - як буде розв'язана проблема наповнення бюджету. Я думаю, що це питання повинне вирішуватися за рахунок оптимізації внутрішніх ресурсів і прийняття правильних управлінських рішень, у тому числі і по пошуку дешевого і екологічно чистого джерела енергоресурсів. Відносно оподаткування бізнесу повинен застосовуватися, на мою думку, такий принцип: малий бізнес оподатковується пільгово і спрощено, середній бізнес несе трохи більше податкове навантаження, великий бізнес несе ще трохи більше податкове навантаження. Це як в природі: дитина росте і вчиться, потім стає дорослим і починає працювати в повну силу.
 
http://konsyltacii.livejournal.com/7607.html
 
http://blogs.pravda.ru/users/3039108/post133729509/play
2010-09-15 10:07:58
Добавить комментарий
Добавить отзыв